Sean Flanagan, †19 (Naturopatie)

10.08.2014 12:41
 PŮVODNÍ ČLÁNEK (JE ANGLICKY) 
 
Překlad i s Faggotry: Takzvaný holistický doktor, který byl uznán vinným v souvislosti s úmrtím pacienta byl v pondělí odsouzen ke třinácti letům ve vězení, poté co mu soudce sdělil že neprojevil žádné známky lítosti nad smrtí devatenáctiletého chlapce s rakovinou, kterého léčil.
 
Brian O'Connel se minulý měsíc přiznal k vraždě, když píchl devatenáctiletému Seanu Flanganovi peroxid vodíku. Flanagan trpěl Ewingovým sarkomem, formou rakoviny, zkoušel chemoterapii a ozařování, ale nepomohlo mu to. (pozn. pak celkem chápu že vyhledal šarlatána, ale ten blb tomu zase nasadil korunu)
 
Flanganova rodina ho poslala k O'Connellovi, který používal "přírodní preparáty." Rodina však tvrdí že Flanagan zemřel předčasně v roce 2003 právě kvůli O'Connellově léčbě.
 
V pondělí u soudu, O'Conell prosil soudkyni Marige Enquistovou o shovívavost, řekl že nevěděl že něco pokazil a taky že se změnil a lituje Flanaganovy smrti. Enquistová mu ale nevěřila a odsoudila ho na trest jen o dva roky nižší než je maximum.
 
"Dnes jste tu stál bez špetky lítosti a popíral jste to, čeho jste se dopustil a ještě se budete nazývat obětí." Byla její slova.
 
Seanovy rodiče, Laura a David Flanaganovi, řekli že rozsudek je férový. O'Connel neukázal žádné emoce když Enquistová vynesla rozsudek, ale jeho žena, sedící v přední řadě, se rozbrečela.
 
Obhájce Richard Jaffe řekl že odvolání je nepravděpodobné a také že lidi kteří by u O'Connella hledali pomoc by také byli oběti. (pozn. myslel to tak že ti, kteří u něj podstupovali léčbu ji už nebudou moci podstupovat, když půjde do chládku)
 
"Jsou oběti i na druhé straně, které se nyní nemohou léčit," pronesl. Jaffe prezentoval kolem tuctu svědků, kteří vypověděli že jim O'Connel pomohl zbavit se problémů, které nijak nereagovaly na konvenční léčbu. (pozn. nechte mě hádat, bolesti zad, deprese a sem tam nějakej ekzémek...)
 
V lednu, O'Connell také přiznal že je vinen z krádeže, křivé přísahy, zabití, nelegálního provozování medicíny a přepadení třetího stupně. V jeho kanceláři byly všemožné tituly a certifikáty, které říkaly že je doktor a naturopat. Colorádská Lékařská Rada zjistila že nemá žádnou licenci na to aby praktikoval medicínu v Coloradu a nebyl ani certifikovaný pečovatel. 
 
O'Connel léčil Flanagana procedúrou známou jako "ultrafialové ozařování krve," kdy se krev vyjme z těla, dá se pod ultrafialovou lampu a pak se vrátí zpět. Když to nezabíralo, O'Connell mu potom píchl peroxid vodíku. Další den Flanagan umřel.
 
Prokurátor sdělil že Flanaganova příčina smrti byly pravděpodobně komplikace z léčby peroxidem vodíku.
 
O'Connell také vpíchl tento peroxid sedmnáctileté dívce, což jí způsobilo zástavu srdce. Další jeho pacient měl údajně rakovinu jater v konečném stádiu a O'Connell mu řekl že "černá mast" mu vytáhne rakovinu z těla. Ale místo toho způsobila otevřené krvácející rány, které vedly k jeho smrti.
 
Poučení na konec: Pokud jste šarlatán a víte že váš pacient nemá šanci, zkuste ho alespoň nedorazit.

—————

Zpět


Co vy na to?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Základy myšlení

Mějte otevřenou hlavu

27.06.2014 14:29
Slovní spojení "otevřená hlava" slýchám nejčastěji z úst hlav nejzabedněnějších. Nyní si rozebereme co toto spojení skutečně znamená a v jakých chybných souvislostech bývá užíváno.     Většina průměrných lidí s nekritickým myšlením a rádoby vlastním pohledem na svět se brání tímto...

—————