Lucille Craven, †54 (Naturopatie, homeopatie)

09.08.2014 11:43
PŮVODNÍ ČLÁNEK (JE ANGLICKY)
 
Překlad (Faggotry zahrnuta): V létě roku 1997 si má žena Lucille všimla malé bulky. Podstoupila biopsii brzo v zimě, setkala se s onkologem, který diagnostifikoval malý rakovinový nádor v prsu, velký jako hrášek. Doporučil amputaci prsu a lumpektomii s následnou chemoterapií. Tajila svá setkání s lékařy i svoji diagnózu přede mnou a dětmi a také před celým zbytkem rodiny. Vybavuji si hádku kterou jsem s ní měl během této doby, kdyř říkala že nechce být řezána, pálena nebo trávena v případě, že by někdy měla rakovinu.
 
Lucille se setkala s lékařem v jiném městě, se kterým se před pár dny seznámila. Ten jí poradil využít druhou možnost, což ale bylo úplně to samé. Ona byla ovšem rozhodnuta podstoupit netradiční terapii. Společně se svým lékařem navštívili naturopata, který říkal že umí vyléčit rakovinu. Ovšem během jejich schůzek požadoval platbu navíc ve výši mnoha tisíc dolarů a souhlas podepsaný od všech členů rodiny, který ho osvobozuje od jakékoliv odpovědnosti. (pozn. Měl to hezky vymyšlené)
 
Lucille se rozhodla najít jinou osobu, která vyléčí její nemoc. Začala číst knihy jako "Lék na všechny rakoviny" nebo "Encyklopedie rakoviny." Jedna taková kniha byly od chiropraktika v blízkém státě. Lucille vyhledala léčbu na jeho klinice. Po prvním setkání opravdu věřila tomu, že umí vyléčit rakovinu. Začala navštěvovat jeho kliniku v pravidelných intervalech, i když to bylo skoro 150 mil daleko. Psala mu pravidelně aby měl přehled o vývoji její nemoci. Během jejich návštěv jí vzal krev a zkoumal ji pod mikroskopem v tmavém poli. Během této doby jí doporučil užívat 714X, injekční medicínu doporučenou kanadským doktorem. Tak ji pro ni poslal a ona si je začala pichat.
 
Mezitím pokračovala v konzultacích se svým lékařem, který ji pravidelně prohlížel, prodával jí homeopatika a ozařoval krev. (technika extrakce krve do křemenové nádoby a její ozařování ultrafialovým světlem - dohledám si o tom informace, ale zdá se mi to jako nesmysl)
 
I nadále skrývala svoji nemoci i skutečný důvod podstupované homeopatie před zbytkem rodiny. Říkala že jen hledá zdravý životní styl. Pozoroval jsem postupné nahromadění krabiček od homeopatik a přechod naší stravy jen k organickému jídlu a konečně, přistihl jsem ji jak si píchá injekce. Věděla že s nimi silně nesouhlasím, stejně jako s její návštěvou chiropraktika. Začal jsem vyhledávat a tisknout články o nebezpečí alternativní medicíny. Bohužel to ale bylo už trochu pozdě. Ale 33 let manželského soužití s touto ženou, která byla ve všech ostatních ohledech úžasná mě učinilo až moc tolerantního.
 
Její neléčená rakovina nakonec prorostla povrchem jejího prsu. Její lékař vysvětlil že ten květákovitý uzel jsou boláky v kůži způsobené přebytkem tkáňového moku (pozn. to zní jako pěkná kravina). Její samoléčba se stala ještě extrémnější a objednala si zařízení se s dvěma světýlky na tyčkách za cenu mnoha tisíců dolarů. Instrukce od toho stroje ukazovaly diagram lidksého lymfatického systému a měl "podporovat lymfatický tok."
 
Už to byly dva roky od její původní diagnózy. Chiropraktik říkal že už jí nemůže pomoci a že se má jít léčit do Německa. Lucille zjistila že ostatní jeho pacienti normálně podstupovali chemoterapii. Cítila se podvedená, protože jí namluvil že chemoterapie je škodlivá a neúčinná.
 
Rostoucí nádor metastázoval a celá její levá ruka příšerně otekla, což bylo způsobeno blokací lymfatických kanálků. Tohle už prostě nemohla skrýt, takže jsem se jí začal ptát. Nakonec odhalila co skrývala a během pár dnů jsem ji přinutil aby zašla za lékařem, kterému jsme oba věřili. Okamžitě ji přijal do nemocnice a případ převzal excelentní onkolog. Nekritizoval její homeopatické a naturopatické léčitele a dokonce nám dal prognózu ve výši několika měsíců. Byla propuštěna z nemocnice a postoupila obávanou chemoterapii. Chirurgický konzultant a radiační terapeut ji shledali neléčitelnou, zemřela o čtyři měsíce později. Pár dnů před svými pětapadesátinami.
 
Ztráta Lucille byla emocionální pohroma se které se pomalu vzpamatovávám. Je těžké tomu uvěřit, protože jsme s nemocí nebojovali společně. Já a její rodina stále nechápeme jak spokojená, energická a vzdělaná osoba mohla takhle selhat v hodnocení situace. Měsíc před její smrtí říkala že se začíná cítit líp. Největší ironie je že byla registrovaná sestra s titulem v poradenství. Pracovala jako rehabilitační sestra po mnoho let.
 
Šarlatáni a jejich nesmysly donutili Lucille se skrýt před její nemocí, která se mohla normálně vyléčit v brzkém stádiu konvenční léčbou. Ztratila předtím kamarádku a to jí možná pomátlo úsudek. Dostaly se ke mně zprávy o vzdálených příbuzných, "kteří přemýšleli že půjdou k homeopatovi." Ženám, které projdou ozařováním a chemoterapií říkávám: "Gratuluji, bojovala's se svojí nemocí zodpovědně. Tvá odměna je tvůj život."
 
Poučení na závěr: Ani všechny alternativní metody dohromady nejsou efektivní...

—————

Zpět


Co vy na to?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Základy myšlení

Outside-The-Box: Jdeme ven z krabice.

10.04.2016 14:19
Od doby co jsem napsal poslední článek (nepočítaje samorecenzi Schoolloutu) uplynula značná doba, to už tak se mnou bývá. Ale rovnou k věci, za tu dobu jsem objevil (a vyblil) nějaké nové koncepty a ponořil se ještě hlouběji do světa absurdních, abstraktních a hraničních představ, jak já to miluju....

—————