Julianne Charell, slepota (Gersonova terapie)

07.08.2014 02:17
PŮVODNÍ ČLÁNEK (JE ANGLICKY)
 
Velmi stručně: Paní Charellová trpěla rakovinou dělohy, která jí byla diagnostifikována v roce 1991. Podstoupila chirurgický zákrok a nádor byl odstraněn, byla jí ovšem ještě doporučena chemoterapie a ozařování. Ona se ale rozhodla vyhledat alternativní pomoc (pozn. aha, tak tady byl ten problém!) od jistého pana Nicholase J. Gonzaleze. Ten jí předepsal speciální dietu, která zahrnovala šest kávových klystýrů denně (pozn. to mě vždycky dostane...).
 
Informoval ji také že podle testů vlasů došel na to že rakovinové buňky v jejím těle nadále zůstavají. A jelikož tato paní věděla že chemoterapie není nic příjemného, rozhodla se pro jeho alternativní léčbu. Do června roku 1992 věrně následovala jeho rady a on jí podle dalších testů vlasů řekl že rakovinových buněk v jejím těle ubývá. Což jí ovšem už neprozradil že je není žádný onkolog a jeho metoda je jen a pouze experiment, není lékařsky všeobecně přijímána.
 
V tom samém měsíci ji však začala bolet záda a také se jí zhoršovalo vidění, tak si zašla do nemocnice. Tam zjistili že jí rakovina metastázovala do páteře (pozn. D'oh!), což postupně vedlo ke slepotě a problémům se zády. 
 
Součástí článku je ještě soudní proces.
 
Poučení na závěr: Alternativní medicína by se měla jmenovat alternativní mrzačína.

—————

Zpět


Co vy na to?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Základy myšlení

Názor, tvrzení a neověřitelné tvrzení

23.06.2014 19:50
Chcete-li diskutovat o nějaké problematice nebo nad ní vůbec přemýšlet, musíte umět rozeznat co je tvrzení a může či nemusí platit. A také je nutné umět ho odlišit od názorů, které jsou subjektivní a nezaměnit ho s neověřitelným tvrzením, které je zbytečné a vhodné maximálně pro pseudointelektuály,...

—————