JoAnn & Jerry Burggraf, †58 & †59 (EPFX)

06.08.2014 23:46
PŮVODNÍ ČLÁNEK (JE ANGLICKY)
Překlad: Jeden pán, jménem William Nelson (bývalý profesor matematiky) postavil v pozdních osmdesátých letech minulého století jistý rádoby zázračný stroj, pojmenovaný EPFX. Tento prapodivný vynález měl údajně mít schopnost diagnostifikovat a pozor, zničit, jakoukoliv nemoc.
 
Jasně že je to nesmysl a doplatila na to spousta těžce nemocných, co hledali poslední záchranu. Zaměříme se na jeden konkrétní případ a tím je jistá JoAnn Burggraf.
 
Jednoho dne tato paní usedla do obrovského křesla v klinice v Tusle v Oklahomě. Byla připojená na tento stroj a Sigrid Myersová, která byla speciálně vycvičená pro používání tohoto nesmyslu ho obsluhovala. A byl to pohled jako ze sci-fi, protože JoAnn měla na čele a zápěstích připevněné černé popruhy s elektrody, které vedly k malému EPFX (stroj velký jako bota) a to bylo připojeno k obrazovce počítače.
 
Myersová pomocí toho pochybného zařízení naskenovala tělo Burggrafové a monitor zobrazil světle barvené obrázky, které reprezentovaly části těla, které byly údajně nemocné.
 
Potom Myersová přepla tu mašinku na "ničící režim" a přenesla nepostřehnutelné, nízké frekvence skrz elektrody a do těla pacientky. 
 
JoAnn a její manžel, Jerry, vlastnili úspěšnou čistící a restorační společnost v Tulse. U Jerryho propukla leukémie a podstoupil chemoterapii v roce 2004, poté začal podstupovat EPFX terapie, doufal že to jeho nemoc zastaví. 
 
Zemřel v březnu 2005 ve věku padesátidevíti let. (pozn. kdo by to čekal, že?) Problém byl v tom že cítil bolestivé vedlejší účinky chemoterapie a tak přestal věřit doktorům. (pozn. tomu říkám pohodlnost)
 
JoAnn začala EPFX sezení, 60 dolarů za hodinu (pozn. no jo), aby se zbavila bolesti v nohou a kloubech. (pozn. potom co její manžel zakapal právě kvůli této pseudoterapii, naivita s ní byla silná)
 
"Prosil jsem ji aby šla do nemocnice," říká její syn, Bryan. "Máma mi ale odpověděla že tenhle stroj jí uleví."
 
Ale bolest se zhoršovala, stala se tak strašnou že pravidelně omdlívala. V říjnu 2005, Bryan konečně přesvědčil svoji matku o tom že musí jít okamžitě do nemocnice. Byla tak slabá a nemocná, se zanícenými, otevřenými odřeninami na jejích nohou, (pozn. mňamka) že musela být přepravena helikoptérou.
 
Zemřela několik hodin po přijetí, testy ukázaly že její tělo bylo zdevastováno nediagnostifikovanou leukémií (pozn. asi ten stroj zrovna nefungoval, dvakrát, to se stává no).
 
Ultra Faggotry: Ten pán tyto mašinky pořád prodává (1200 až 55000 doláčů za kus, podle velikosti) a už jich prodal víc než 10000! A ta paní Mayersová neměla žádný lékařský titul ani odborné vzdělání. Měla na dveřích ordinace půl tuctu cerifikátů s hovadinami jako "naturopatický doktor." A když se zeptali Myersové proč ten zázrak nějak nezabral, tak řekla že je teprve nová v branži a nevěděla přesně co vlastně dělá.
 
Bonusový zářez: Myersová řekla že už je zkušenější, potom co oba Burggrafovi natáhli bačkory. Pak se objevil další pacient, s nemocným srdcem a ten si jeden strojek koupil dom, za 12000 a tak mu Myersová odpustila poplatky za sezení.
 
Umřel.
 
Poučení na závěr: Mašinky se občas porouchají...

—————

Zpět


Co vy na to?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Základy myšlení

(Vždycky) Buďte skeptik!

10.08.2014 17:36
Na rovinu, skeptici obvykle nebývají příliš oblíbení když se projeví nahlas. Znám to velmi dobře z vlastní zkušenosti, je to doslova za dobrotu na žebrotu (vyvést někoho z potenciálně nebezpečného omylu). Vím že když někdo začne vytahovat (dnes velmi moderní) autismus způsobený očkováním a já...

—————