Jester

25.10.2015 02:44

Kategorie: Neutral Evil

Noční schopnost: Noc po svém zlynčování můžeš zabít jednoho z těch, kteří hlasovali pro tvoji vinu. (tzn. Jester's Haunt)

Dodatky: Tvůj haunt ignoruje jakoukoliv noční imunitu (přirozenou, vestu, uvěznění...) nebo doktorovu léčbu, je to tedy nejprůraznější vražda v celé hře. Pokud nevybereš nikoho, hra vybere náhodně mezi těmi, co tě odhlasovali. Transporter může tvůj haunt přesměrovat a zabít tak i někoho, kdo pro tebe vůbec nehlasoval

Bug: Pokud někoho vybereš a pak si to rozmyslíš, nic se nestane.

Investigator tě vidí jako Disguiser/Jester, Sheriff tě vidí jako Not Suspicious.

Podmínky výhry: Za každou cenu se nech během dne zlynčovat. 

Poznámka: Myslím že pokud se necháte zlynčovat a opustíte hru před koncem, tak se vám výhra nezapočítá, takže raději zůstaňte do konce.

Jak hrát?

Jester vyžaduje vyloženě delikátní přístup, snažíte se dosáhnout toho, čemu se většina hráčů obloukem vyhýbá. Vzhledem k tomu že pokud nejste zlynčováni, tak nemáte absolutně žádnou schopnost (ani noční imunitu), je tahle role snad nejvíce založená na psychologii. Existuje obrovské množství způsobů jak se nechat zlynčovat, nicméně žádný není zaručený. Prakticky pokaždé když budete vypadat podezřele vlastním přičiněním se někdo ozve s tím, že můžete být Jester.

Vzhledem k charakteru role nebudu psát jak ji hrát v různých režimech, ale uvedu několik možných způsobů jak dosáhnout zlynčování. Paradoxně mi přijde že Jester je nejjednodušší v Classicu, kde vás nováčci často zlynčují za křivé slovo. Což je ironie, jelikož v rolelistu je jeden jasný Jester a druhý se může vyklubat z Executionera.

Projdeme si několik možných strategií, ačkoliv za Jestera se kreativitě meze nekladou. Existují některé komplikované strategie založené na spojení se s jinou rolí, nicméně realizovat takovou strategii je krajně obtížné a tedy nepraktické. Osobně preferuji nepřímo-přímé techniky.

"Totální kretén"

Taktika založená čistě na emocích, většinou docela úspěšná. Začněte například veřejně psát hráčům že jsou noobové a že jste se přišli na ty nolifery podívat, smějte se jim. Pište že nejspíš bydejí u mámy, je jim třicet a jsou zalezlí ve sklepě. Můžete přidat i něco o tom jak jste zrovna zbalili hromadu holek na minulé party kde jste si šlehli pět drog a zmlátili několik poldů. Myslím že je to jasné.

Pokud vás hráči pošlou k šibenici (což nejspíš udělají, lidé v Salemu bývají někdy velice emocionální - tím lépe pro vás), pokračuje s tím. Třeba i napište "Its all u can do lol????" Hlavně si nedávejte celou dobu moc záležet na gramatice, tím dostanete bonusové body pro grammar nazies.

"Samozvaný vůdce"

Hned jak začne den napište něco o tom že to tady přebíráte a ať vám všichni napíšou role. Vyžadujte "leads," vyloženě si je vyřvávejte. Pokud se vás někdo pokusí přehlušit, napište mu něco o tom že má jít do prdele a že lidi jako on jsou pro město zhouba. Buďte protivní a chovejte se povýšeně, hlavně ale chtějte po lidech jejich role. Klidně jim o ně pište i do whispu. Když se vás zeptají na roli tak zkuste Survivora, spousta lidí na ně má spadeno a Jesteři je obvykle netvrdí.

Když se dostanete k šibenici, tak řekněte že tohle město evidentně stejně za moc nestojí když vás odhlasovali. Že jste měli blbej den a teď vás ještě naserou oni. Dodejte třeba "Good job folks!"

"Charita"

Tohle mi vyšlo jen jednou. Dlouho jsem psal že chci městu něco říct ale musí mi slíbit že mě pak nezlynčují ani nezabijí. Páčili to ze mě docela dlouho, asi druhý den jsem jim řekl že jsem Werewolf (ve hře opravdu jeden byl) a že bych hrozně rád vyhrál. Že nebudu nikoho zabíjet celou hru, jen úplně posledního hráče. 

Když mě odhlasovali na šibenici, psal jsem věci jako "Pls guys I rlly want to win," "vote inno guys." Nakonec mě pověsili. Nicméně s jiným městem mi to už nevyšlo, prokoukli mě hned.

"Tichá pošta"

Velice jednoduchá technika, prostě úplně všem hráčům něco whispujte. Osobně doporučuji ptát se na jejich role nebo něco podobného, hodně hráčů na to reaguje podrážděně. Nebo jim můžete psát že jste je potkali v minulé hře a že byli opravdu směšní a že jste jim to jen chtěli říct. Zkrátka něco, co je pohorší.

Na pranýři bych použil univerzální "Survivor claim," řekněte že jste Survivor a že chcete jen přežít. Pak začněte psát jeho ability, s chybami. Nad protivnými Survivory se moc lidí neslituje.

"Random Lynch"

Velice rozšířená ale nespolehlivá taktika. Začnete psát že někdo je Mafie/Arsonist/Serial Killer/Cokoliv a že pro něj mají všichni hlasovat. Pak pro něj zahlasujte, tady se vám docela lehko stane že onen neprávem obviněný bude skutečně odhlasován a zlynčován. Pokud bude navíc opravdu záporák, tak vám bude Město věřit - což je průser.

Pro zvýšení úspěšnosti první napiště "RANDOM LYNCH!" a vyberte někoho, kdo hodně mluví - bude se spíš bránit a zahlasuje proti vám. Váš hlas proti němu zrušte pokud jich bude dostávat moc, nechcete aby šel na šibenici on, ale vy. Když lidi uvidí že u jeho jména zmizel hlas, možná ho dají vám.

"Proč jsi immuní?"

Pozn. Tohle vám bud nejlépe fungovat v All Any, jinde si lidi mohou dát dohromady že zkrátka zabiják být nemůžete. V jiných režimech je to ta správná strategie pokud nějaký jiný zabiják (který tam prokazatelně je) skutečně nezaútočil. Jinak zkuste spíše něco jiného.

Zkuste se hned druhý den zeptat náhodné osoby proč je immuní. Dožadujte se vysvětlení a pišete že jste na něj/ji zaútočili a napsalo vám to že je "immune to your attack." Když se vás bude ptát co jste teda za roli (potom co přestane křičet že na něj nikdo nezaútočil) tak se zeptejte, proč byste mu to jako měli říkat. Pro bonusovou úspěsnost pište lámanou angličtinou, budete pak vypadat jako nějaký trouba, který pořádně neví co dělá.

Jestli vás nakonec na tu šibenici pošlou, pište že vámi obviněný hráč je imunní a ať to vysvětlí, moc se nevztekejte a pište dostatečně lámaně. Vyvolá to pocit že jste buď prostě hloupí nebo nějaké dítě.

"Prosím o lynch"

Toto silně záleží na ochotě zbylých hráčů, Mafie bývá obvykle ochotnější než Město. Je to strategie do pozdější fáze hry, kdy už bude výhra otázkou jedné noci. Prostě poprosíte zbylé hráče jestli vás mohou zlynčovat, že jste Jester. Co se bude dít dál už záleží na nich, ale sem tam vám pomohou.

Lovci Jesterů

Pokud budete jeden den horcí kandidáti na lynč, případně to poděláte a všichni o vás budou vědět že jste Jester, tak další noc nemusíte přežít. Následující role vám mohou jít po krku, u některých to smysl dává více, u jiných méně.

Vigilante

Vaše nejčastější zhouba. Pokud se budete jeden den chovat jako idiot, či jakkoliv jinak podezřele, nejspíš vás další noc zastřelí nějaký Vigilante. Pokud víte jistě že tam nějaký je, tak se snažte svůj lynč protlačit v ten den, ve který se o něj pokusíte.

Jailor

O něco méně zhoubný než Vigilante, jelikož mu můžete buď nalhat nějakou Městskou roli (bude pak mít strach vás popravit a počká, co se bude další den dít), nebo mu říct že jste Jester a že vás mají zlynčovat, že pak sejmete Mafii. Je pravda že nevíte kdo Mafie je (a i kdybyste to vyčetli z chování, nikdo nezaručuje že pro vás zahlasuje), ale někteří lidi na tohle prostě slyší.

Mafie

Pokud vás zabije Mafie, tak je to banda emocionálních idiotů, nicméně budete mrtví stejně. Pokud budete hrát s Mafií, kde má na zabíjení na starosti chladnokrevně kalkulativní hráč, nic vám nehrozí - Jesterové jsou pro Mafií velkým potenciálním přínosem, ještě vás mohou i Framnout. Můžete zkusit vysledovat, koho Mafie zabíjí a hledat případné souvislosti, ale také mohou mezitím zamířit na vás.

Neutral Killing

To samé co u Mafie, neutrálním zabijákům se také hodíte do krámu. Je to ještě o to hoší že jste jedni z mála potenciálních spojenců, které mohou mít, Mafie na vás zas tak moc neztratí. Osobně mi přijde velice debilní když na mě Arsonista vyplýtvá douse nebo mě Serial Killer prostě oddělá. 

Werewolf je trochu jiná situace. Pokud jste byli opravdu hodně hlasití, je dost možné že budete mít spoustu návštěv - včetně něj. Proto pozor, když je ve hře Werewolf.

Haunt

Kam zamířit svůj haunt po úspěsném zlynčování je víceméně otázka vkusu. První se pokuste o všechny achievementy, takže je dobré zeptat se již mrtvých hráčů, kdo je Arsonist/Serial Killer/Godfather, případně to vyčíst z chování.

Jak lhát když mě obviní?

Pokud vás někdo obviní že jste Jester (což se stane prakticky vždycky), tak ještě nepanikaře. Když to jen tak plácne jeden člověk, vůbec na to nereagujte. Pokud vás začne obviňovat více lidí, případně bude někdo opravdu aktivní, je tu více možností.

Hodně záleží na taktice, kterou jste ser rozhodli využít.

"Totální kretén"

Nijak na to nereagujte, dál se lidem smějte za jejich mizerný život. Napište jim třeba "lol u use da word jester and u think u cool huh." 

"Samozvaný vůdce"

Potvrďte že jste Jester a pokračujte v tahání informací, třeba "Ye, I am a jester, wat is your role then???" Moc to neřvěte do světa, některé hráče to vyděsí.

"Charita"

Napište "Yes, I am a Jester, so will you let me live till the end of the game please?" A dál proste o to, aby vás nechali vyhrát. Pište že jste ta a ta role a občas zároveň potvrďte Jestera.

"Tichá pošta"

Nic, dál lidem whispujte, vyloženě tím spamujte, nereagujte na to.

"Random Lynch"

Dál řvěte "RAAAANDOOOOM LYYYYYNCH!!!!" a třeba klikejte na víc lidí, aby se hlasování měnilo. Nicméně je dost možné že vás lidi začnou prostě ignorovat.

"Proč jsi immuní?"

Nereagujte na to, dál se ptejte své oběti proč je immuní. Pište hlavně tou lámanou angličtinou, například "why gromm is immune" nebo "gromm i attack you and you was immune to attack." 

Jak rozpoznat Jestera?

Je to extrémně jednoduché, většinou se budou chovat nějak tak, jak jsem popsal zde. Když se někdo snaží být podezřelý nebo protivný, je nejspíš Jester. Bude obviňovat nebo urážet lidi, psát všem okolo, hlasovat nesmyslně pro ostatní. Bude se prostě chovat jako idiot. Pokud ho budete ignorovat, nebude představovat žádnou hrozbu.

—————

Zpět


Co vy na to?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Základy myšlení

(Někdy) Buďte cynik!

11.08.2014 13:43
Každému kriticky smýšlejícímu jedinci se občas stane že narazí na jednoho nebo více rádoby osvícených nekritických pitomců či alternativních blbečků. Konverzace s takovými idioty může být velmi frustrující, když vám do hlavy tlačí fráze jako "já nejsem taková ovce jako ty" nebo "to je jenom tvůj...

—————