Game Modes (herní režimy)

22.10.2015 01:11

Salem má celkem tři herní režimy, které se dále větví na další podkategorie. Liší se převážně typem rolí, které se v nich vyskytují.

NORMAL

Jak název napovídá, nejobyčejnější a nejstabilnější z režimů. Má dvě další podkategorie (Classic, Ranked) a charakteristické pro něj je že jsou v něm pevně dané role či jejich kategorie. 

Classic

V klasiku jsou předem dané konkrétní role, jediné prvky náhody jsou Town Killing a Random Town, je to relativně vyvážený list - na papíře. Je to ideální místo pro nováčky a trest pro pokročilé hráče. 

    Osobně klasik nesnáším, jelikož jsou v něm hlavně noví hráči, kteří hru pořádně neznají a pak prostě idioti. Pokud tu zkusíte za město nasadit pokročilejší taktiku tak budete hned podezřelí, spousta lidí si tu neumí dát jedna jedna dohromady. A vůbec, jakmile se tady základy hry naučíte, tak odsud vypadněte a už se sem nikdy nevracejte, budete toho litovat.

Ranked

Ranked má pár rolí daných, většinu určenou pouze kategoriemi a jednu plně náhodnou. Hlavní rozdíl je v tom že se tu váš prospěch hodnotí. Zatím jsem však ranked nehrál, takže z vlastní zkušenosti nemůžu hodnotit. Nevím o žádných odměnách, které by za prospěch v ranked byly.

CUSTOM

Hlavní vlastností customu je že hráči si role volí sami, vždy je dává dohromady host (hráč, který přišel jako první do lobby). Má celkem dvě podkategorie, Custom a Rapid.

Custom

Po naučení základů a zběžném pročtení Town of Salem wiki se přesuňte sem. Host tu skládá role do hry, může vybírat z celé palety kterou hra nabízí. Je možné dát jak konkrétní role, tak jen kategorie a až tři náhodné. Hlavní výhodou je že si zkusíte i zajímavější role, například Arsonist, Witch nebo Disguiser. Hlavní nevýhodou je že hru může skládat někdo, kdo tam dá 14 Serial Killerů a Veterána či podobnou hovadinu, taková hra většinou za moc nestojí.

Rapid

Je to v podstatě zrychlený Custom, na všechno tu máte poloviční čas. Není ale moc oblíbený, takže než se složí hra, docela to trvá. Paradoxně tak může Rapid hra trvat déle než Custom hra.

CHAOS

V chaosu jsou různé režimy, každý je naprosto odlišný. Tyto režimy jsou All Any, Rainbow a Vigilantics.

All Any

Až budete znát Town of Salem wiki zpaměti, vysledujete určité rysy chování jednotlivých rolí a rolelist vám bude připadat trapný, přesuňte se sem. List sestává z 15 Any, ve hře se tedy může objevit jakákoliv kombinace rolí, která neporušuje pravidla hry. Mafie tu nemusí být vůbec, případně jí může být až 6, Arsonistů a Serial Killerů může být také libovolné číslo a často se ukáže vlkodlak. 

    Osobně hrávám prakticky výlučně jen All Any, je tu nejmenší koncentrace nováčků a idiotů (ale také tu bývají) a absence rolelistu dodává hře úplně nový rozměr a zvyšuje šanci neutrálním zabijákům. Občas se podaří zvlášť zajímavé rolelisty a je tu třeba umět číst mezi řádky.

Rainbow

14 jasně daných rolí a jedna náhodná. Role jsou seřazeny podle barev duhy, je to silně nevyvážený list a osobně mě vůbec neoslovil.

Vigilantics

10 x Vigilante a 5 x Witch, hlavní myšlenka tohoto režimu je taková že vigové musejí odhalit a zlynčovat čarodějnice. Ty se zase pokoušejí prostřednictvím vigů zabít jiné vigy. Není to nic moc.

—————

Zpět


Co vy na to?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Základy myšlení

(Vždycky) Buďte skeptik!

10.08.2014 17:36
Na rovinu, skeptici obvykle nebývají příliš oblíbení když se projeví nahlas. Znám to velmi dobře z vlastní zkušenosti, je to doslova za dobrotu na žebrotu (vyvést někoho z potenciálně nebezpečného omylu). Vím že když někdo začne vytahovat (dnes velmi moderní) autismus způsobený očkováním a já...

—————