(Někdy) Buďte cynik!

11.08.2014 13:43

Každému kriticky smýšlejícímu jedinci se občas stane že narazí na jednoho nebo více rádoby osvícených nekritických pitomců či alternativních blbečků. Konverzace s takovými idioty může být velmi frustrující, když vám do hlavy tlačí fráze jako "já nejsem taková ovce jako ty" nebo "to je jenom tvůj názor, tak mi neber ten můj" nebo "já nepotřebuju důkazy, narozdíl od tebe mám otevřenou hlavu" nebo "když si to nemůžeš změřit, neznamená to že to neexistuje" a tak dál...

Pro takového jedince se pak z předpokládané diskuze stane otrocké skládání neskutečně komplexních argumentů tak, aby nějakým způsobem obcházely "neprůstřelnost" argumentů těch vylízanců. Například když někoho budete přesvědčovat o tom že je jedno jestli v gravitaci věří nebo ne, ona prostě funguje nezávisle na jeho víře a on vám pořád dokola tlačí do hlavy že to je jen váš názor a že víra hory přenáší. Když po něm budete chtít empirický důkaz, tak se nějak pitomě vymluví nebo to obejde kecem jako "já v to moc nevěřil," (ano, lidi jsou i takoví idioti) když po něm například budete chtít aby vírou shodil obraz ze stěny a ono se to nějak nestane.

Pokud je to jen řadový blbeček na kterém vám nezáleží, neřeště ho, nemá to cenu. Když se snaží popírat platnost fyzikálních zákonů a všechno vysvětluje skrze víru a názor, nemá prostě kapacitu na to aby pobral co mu říkáte nebo to ani pobrat nechce. Chce žít ve svém naivním světě, kde nemusí hnout tou svojí línou prdelí a stačí jen "věřit." Řekněte si že je idiot a třeba ho to jednou pošle ze skály. Pak už záleží na vašem přesvědčení jestli ho budete snažit přesvědčit ať z ní skočí, budete si z něj dělat prdel nebo prostě odejdete.

Ideální je pokud jde o někoho, kdo se léčí alternativně a trpí třeba zápalem plic nebo cukrovkou, přičemž odmítá konvenční léčbu, která by ho ale zachránila. Pokud vám na něm nezáleží a už jste ho plně obeznámili se skutečnými účinky alternativních metod i důvodů, proč není úznávána jako regulerní medicína a on z vás ještě dělá idiota, tak jen sledujte jak je mu hůř a hůř. Bavte se a smějte se mu, nemusíte nahlas, stačí v duchu. Jeho případný pohřeb vám dá za pravdu, příjemný pocit satisfakce. Je to jeho problém že neposlouchal vaše argumenty, i když očividně máte víc rozumu než on. 

Jako skeptika vás tenhle způsob smrti nepotká, ano, doktoři to můžou posrat nebo vás dostane vaše lenost za nimi jít. Ale nechcípnete protože jste místo antibiotik podstupovali kávové klystýry. Stejně tak neskočíte ze skály protože jste věřili že můžete lítat, neumřete jako totální debil. Nebo si nezničíte oči. Ti ostatní kolem vás však mají nenulovou šanci takhle dopadnout, takže je sledujte, možná se vám povede natočit virální video a dát ho na youtube nebo návrat.

"Cesta z genofondu do statistiky je dlážděna rádoby alternativním smýšlením"

—————

Zpět


Co vy na to?

Datum: 14.01.2015

Vložil: shoreconfid@hotmail.com

Titulek: Louis Vuitton outlet

Odpovědět

—————





Základy myšlení

(Někdy) Buďte cynik!

11.08.2014 13:43
Každému kriticky smýšlejícímu jedinci se občas stane že narazí na jednoho nebo více rádoby osvícených nekritických pitomců či alternativních blbečků. Konverzace s takovými idioty může být velmi frustrující, když vám do hlavy tlačí fráze jako "já nejsem taková ovce jako ty" nebo "to je jenom tvůj...

—————